Hendrik Lambertus - Krev dvojčat: Bitva trpaslíků

22. července 2021 - Knihy

A další knížka z žánru fantasy podlehla mému oku. Příběh se odehrává ve světě, který si pokořil Řetězový kníže a ve kterém existuje orákulum (věštba) o dvojčatech. Ta mají být schopná Řetězového knížete porazit - nebo alespoň strhnout jeho rzivé řetězy. Jde o první díl knižní série Krev dvojčat.

Začátek se mi zdál téměř stejný, jako jakákoliv podobná fantasy knížka, kterou jsem kdy četl. Přece jen se objevily odchylky a příběh se odehrával svižným tempem kupředu, aniž bych si chtěl dát pauzu, protože mě to přestalo bavit.

Autor (Hendrik Lambertus) se pokusil postupnými náznaky odhalovat pozadí celého příběhu. Hrdinům se odhalují jisté události minulosti, aby byli připraveni na svůj úkol. To je bohužel jediná moje výtka. Náznaky jsou dle mého strašně očividné, že už na začátku jsem měl celkem dost jasnou představu, co se vlastně stalo a kdo je kdo. Konec tedy nebyl zase tak velkým překvapení.

Redakční tým nakladatelství odvedl poměrně slušnou práci, ale stále jsem narazil na spousty chyb (Seskočil se sedla) a zdvojování slov. Občas vytáhli i slova, která běžně v češtině nevidíte (vůčihledně, orákulum) a musíte se nad nimi zamyslet.

Hendrik Lambertus - Krev dvojčat: Bitva trpaslíků