Knižní koutek a nové přírustky

19. ledna 2021 - Knihy

Rok 2020 byl vskutku zajímavý, ale o tom očividném není potřeba mluvit. Spíš jsem chtěl zasdílet svoje knižní statistiky, podělit se o nové přírůstky v knihovně - přece jenom byly ty Vánoce, tak se nějaká ta nová knížka našla - a rozšířit počet lidí v novém knižním koutku.

Pod ruku se mi v minulém roce dostalo 52 knížek, které jsem i přečetl. Zejména jsem se opřel do dvojknih Pratchettovy Zeměplochy. Výsledek asi nemohl být lepší.

K nový knižním přírůstkům patří Sirotčinec slečny Peregrinové. První, třetí díl a povídky jsem dostal od přítelkyně k Vánocům. A první díl jsem už přečetl. No nezbývalo nic jiného, než si koupit i chybějící tři díly - jsou právě na cestě.

Sirotčinec slečny Peregrinové

Když jsem také viděl slevu, která byla na Velkou knihu příběhů Sherlocka Holmese, tak jsem nemohl váhat. Nejsou to sice povídky od Doyla, ale přesto vypadá knížka nádherně a jsem si jistý, že alespoň polovina povídek bude velmi čtivá. Ano, ještě jsem do knihy nezačetl. Můj seznam četby je stále dlouhý.

Velká kniha příběhů Sherlocka Holmese

Další novinkou minulého roku je založení subredditu o knihách. Snažím se sledovat aktuální slevy a akce knihkupectví a zveřejňovat je. Na subreddit mohou přispívat naprosto všichni registrovaní a není to pouze o slevách, ale i o diskuzi nebo prodeji knížek. Pokud máte knihy rádi, tak budu rád, když se tam uvidíme.

https://reddit.com/r/knihy